家姐生日緊係要食餐好慶祝下~呢間餐廳係一位好識食嘅朋友推薦嘅,食過之後真心覺得無介紹錯!無論食物質素,味道,服務,環境都係五星級,無得輸☺️首先係境師傅係超級nice,成餐飯都好開心氣氛好好😍師傅有問必答,而且仲會好細心照顧每一個客人嘅需要,例如佢知道我地唔喜歡食紫蘇葉,幫我哋走左紫蘇葉,但同時間都會話返比我地聽紫蘇葉係果道菜嘅角色,點解會放佢落去等等,所以真係超級細心🥳🥳境 Sakai $1890前菜・刺身8款・季節料理1款・静司8質・湯・甜品・前菜三點機煮鮑魚,櫻花蝦豆腐,沖繩水雲水雲係酸酸咸咸咁,超級開胃,鮑魚爽脆,櫻花蝦豆腐炸得香脆👍🏻白籽拼鮟鱇魚肝第一次食白子,其實都唔難接受,淡淡嘅海鮮味。不過最正都係鮟鱇魚肝,油脂好豐富,配上味道較淡嘅白子有相輔相成嘅感覺☺️香箱蟹呢碟香箱蟹有齊蟹肉,蟹膏同埋蟹籽,三種享受😍我超級中意!白象拔蚌.活赤貝兩種都超級鮮甜,尤其是象拔蚌好爽脆👍🏻慢煮水八爪魚師傅一拎起成條八爪魚,我哋就忍唔住嘩咗一聲,因為真係好大條🤣 雖然佢好大嚿,但係食落一啲都唔韌👍🏻牡丹蝦牡丹蝦浸住生蛋黃,我未試過咁樣食牡丹蝦,生蛋黃原來會令牡丹蝦更加鮮甜😍😍天然鰤魚中吞拿魚腩熱

境 Sakai $1890
前菜・刺身8款・季節料理1款・静司8質・湯・甜品

前菜三點
機煮鮑魚,櫻花蝦豆腐,沖繩水雲
前菜三點:機煮鮑魚,櫻花蝦豆腐,沖繩水雲

香箱蟹
呢碟香箱蟹有齊蟹肉,蟹膏同埋蟹籽,三種享受😍我超級中意!

白象拔蚌.活赤貝
白象拔蚌 活赤貝
兩種都超級鮮甜,尤其是象拔蚌好爽脆👍🏻

熱吃.和牛
熱吃 和牛
和牛幾乎入口即融, 唔好以為伴碟嘅翠玉瓜唔好食,佢配埋蛋黃汁,食落都超級甜同多汁😍

活北寄貝壽司

喜知次壽司
喜知次

燒大吞拿魚腩壽司

馬糞海膽
超級鮮甜,回味無窮😋😋

鮑魚伴鮑魚肝醬

總括嚟講呢間餐廳我係超級推薦,果晚餐飯係食得好開心,如果有想同另一半,屋企人想食好啲,呢間餐廳都好適合😍👍🏻👍🏻
2022-12-11
前菜三點:機煮鮑魚,櫻花蝦豆腐,沖繩水雲