2021-12-21
超高質 元朗人氣鐵板燒今次唔係經過,真係特登入元朗食,知道呢間開業半年左右嘅鐵板燒口碑好好,而且價錢好合理,難怪差唔多晚晚都full,食足3個鐘,龍蝦、鮑魚,鵝肝樣樣都有,而且服務親切有禮,恰到好處,食完馬上約咗聖誕節後再食過前菜:Parma Ham 蘆筍 頭盤以鹹香嘅火腿包住蘆筍,配合埋冰菜同埋哈蜜瓜,為接着打開味蕾做好準備北海道帆立貝海膽汁、黑松露絕對沒有喧賓奪主,反而為帆立貝嘅鮮味進入一個新嘅層次,牛油香味四溢,伴碟嘅紫菜碎同埋小花都可以一齊食,師傅笑說乜都食得除咗隻碟西澳龍蝦龍蝦真係好生猛仲識郁,一定新鮮好食,重點配合特製嘅醬汁,利用龍蝦蝦膏及牛油,更能夠吃出龍蝦的鮮味係成餐最難忘嘅菜式之一南非鮑魚師傅造詣非常好,控制火候剛剛好,會利用溫度計頻頻探測食物嘅溫度,更精準計算,鮑魚肉質嫩,加埋肝醬,味道鮮而濃郁鵝肝吐司每一道菜都係焦點,鵝肝用焦糖烘烤,薄薄一層焦糖裹着,造成少少脆皮感覺,一口咬下入口即溶,配上特製黑醋汁,食落去真係好滿足成餐飯計埋湯、甜品有11樣菜式,由頭食到尾都咁開心,好多細節位都做得好好,好重視客人,睇得出餐廳放咗好多心機、時間去經營,高質推薦!————————
前菜:Parma Ham 蘆筍
北海道帆立貝
西澳龍蝦
係成餐最難忘嘅菜式之一
南非鮑魚
鵝肝吐司
—————————————————
譽 鐵板燒 (元朗)
元朗屏會街9號同發大廈地下M號