2023-08-14
上網搵左好耐,見到呢間日本餐廳大家都推介係非常高質,我一於襯放假走去試吓。第一次去到感覺好寬敞,我哋鍾意坐吧枱可以見到師傅整嘢食,午餐有好多選擇,不過因為第一次嚟我哋通常都唔會揀最貴,今日唔係咁想食生嘢,所以試咗兩款,價錢可以接受,但味道就非常之有驚喜。我哋叫咗兩款套餐,已經包括左前菜,主菜同湯。精美嘅餐具真係可以令人提升食慾,蟹肉蒸蛋非常嫩滑,除咗有蛋香之外加埋蟹油味道,非常好味。時令推介係蟹肉鮑魚烏冬,開頭以為係普通烏冬,點知見到成吋厚嘅烏冬片,師傅建議食法,先可以用清湯食,飲埋個湯,或者將蟹肉撈埋烏東一齊食,兩款食法都好好味,好有創意,當然用蟹肉撈埋食,味道更加香濃,配埋醬汁鮑魚,成件事好高級亦都非常有特色。鐵板燒和牛定食,最主要一定係和牛夠靚夠香濃,和牛入口即溶,油脂好豐富,牛肉味好重,配埋炒飯食好香,炒飯炒到一粒粒,食得出嘅功架,最後飲埋碗齒頰留香嘅魚湯,好香濃好好味,真係超驚喜,食物勁高質,下次一定要試埋其他唔同嘅食物。