2019-01-12 538 瀏覽
【世界級cocktail 加仼食串燒‼ 酒X肉 最佳配撘!】➖➖➖➖➖la base 嘅環境極舒服!🤤 黎到好有放鬆嘅感覺!呢倒主打好多特色cocktail,而且用左好多中式嘅茶同材料 😳好似鐵觀音、陳皮、菊花等等 cocktail 方面 我地叫左鐵觀音x紫蘇葉紫蘇葉味好岀 再加上鐵觀音 令到成杯野好fresh 好好飲!而另一杯就係玫瑰x洛神花cocktail 賣相十分靚!可惜冇上一杯咁好飲 如果可以再帶岀多啲洛神花嘅酸味就perfect !串燒方面 種類唔算太多 味道亦算係一般,而且算岀得好慢 三個鐘得兩round➖➖➖➖➖𝐓𝐆𝐘 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐚 [$85]-Rum - Light, sweet, Tea Tannic, Refreshing𝐀𝐩𝐞𝐫𝐨𝐬𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐫[$85]-Aperol, Aperitivo - Light, Citrus, Aperitif, Bitter串燒 [$250 仼食]-煙肉荔枝、蘑菇、多春魚、沙爹豬牛羊雞、雞翼、豬頸肉、秋葵、帶子、三文魚......➖➖➖➖➖wi: 一開始店員送上杯野飲同我地講最啱影呃like相 我心諗😂嗯pinkpink咁
➖➖➖➖➖
la base 嘅環境極舒服!🤤 黎到好有放鬆嘅感覺!
cocktail 方面 我地叫左鐵觀音x紫蘇葉
𝐓𝐆𝐘 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐚 [$85]
𝐀𝐩𝐞𝐫𝐨𝐬𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐫[$85]
串燒 [$250 仼食]
➖➖➖➖➖
wi: 一開始店員送上杯野飲同我地講最啱影呃like相 我心諗😂嗯pinkpink咁一定又係得個樣我認同 點知一飲就連平時完全吾飲酒嘅我對住都完全抗拒吾到 阿真係好好好好飲阿阿阿阿阿!💕💕💕💕💕吾太鐘意甜野嘅我鐘意鐵觀音cocktail 多啲😚 至於串燒 我就十分推介煙肉荔枝❤其他就麻麻 加上出得幾慢🤢 一晚剩係食到兩串所以唔好試任食就啱了😛
Wu: 呢間野cocktail 比起寸燒真係好好多!如果下次再黎我會簡飲cocktail飲死自己都唔比250食串燒 至於其他野呢次我同呀Wi睇法差唔多!所以只好投訴一下!佢講就話覺得TGY好飲啲咁簡單!實情係攞左我嗰杯黎成杯飲哂!!🤬
➖➖➖➖➖
La BASE HK ( 尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓