2021-04-19
香港難得食到嘅高質居酒屋慶祝朋友生日 係佢屋企附近搵到間居酒屋入到去環境好舒服,好鍾意佢吧枱隔離個魚缸🤣4個女仔Order左四人前餐和風九格真味紅酒橋頭牛蒡漬吞拿魚昆布漬木魚蒜頭冰頭漬(三文魚鼻頭)芥辣八爪魚螢光魷魚漬芝麻八爪魚🐙個人覺得,呢個九宮格😂一班朋友傾偈送酒一流少飲酒嘅我都叫咗個Sake ,店主推介左一款易入口嘅Sake俾我雞泡魚乾&鮟鱇魚肝係額外order 無花果羅文大蝦沙律無花果乾同沙律好夾大蝦好彈牙豐州直送刺身 最鍾意個拖羅😻呢間居酒屋值得一讚嘅係佢嘅擺盤好有心思成個感覺好fresh 😂生蠔都好鮮甜火炙壽司拼盤 其實食到呢度已經好飽😂 芒果牛油果吉列蝦卷上面個醬好特別 同蝦卷好match西京卷銀雪魚呢個真係好有驚喜魚肉鮮甜 好嫩滑魚皮嘅油脂好香豐州直送原條魚對於選擇困難症嘅我黎講,有四款魚俾我揀,我係完全揀唔到嘅🤣好彩店主俾意見我,又唔會催我去揀邊條魚呢條魚...真係完全感受到呢間居酒屋嘅人情味原本呢道菜係原條刺身咁上但我地想食熱食 店主建議我地鹽燒條魚鹽燒出嚟都好好食P.S.呢條魚係當晚運送過來,好新鮮。A4和牛原本見係鐵板上 都預左牛會煮得老但呢一道菜d牛非常jui
慶祝朋友生日 係佢屋企附近搵到間居酒屋
入到去環境好舒服,好鍾意佢吧枱隔離個魚缸🤣
4個女仔Order左四人前餐
和風九格真味
紅酒橋頭
牛蒡漬
吞拿魚昆布漬
木魚蒜頭
冰頭漬(三文魚鼻頭)
芥辣八爪魚
螢光魷魚漬
芝麻八爪魚🐙
個人覺得,呢個九宮格😂一班朋友傾偈送酒一流
雞泡魚乾&鮟鱇魚肝係額外order
呢條魚...真係完全感受到呢間居酒屋嘅人情味
原本呢道菜係原條刺身咁上
但我地想食熱食 店主建議我地鹽燒條魚
鹽燒出嚟都好好食
P.S.呢條魚係當晚運送過來,好新鮮。
A4和牛
原本見係鐵板上 都預左牛會煮得老
但呢一道菜d牛非常juicy ,油脂平均
串燒拼盤
燒鮑魚好出色🤣
四人前餐仲有鰻魚炒飯同甜品
真係抱住個肚走。4個女仔食真係好飽😂
高質居酒屋喺香港好難搵到,嘢食質素高質之餘,仲咁有人情味。值得一試。