2024-12-30
呢間餐廳真係令人驚喜,每一道菜式都充滿咗特色同美味,令人回味無窮。首先,我哋試咗「薯角」。呢道小食非常簡單,但係味道絕對唔簡單。薯角炸得非常香脆,外皮焦香,內裡鬆軟。薯角嘅香味濃郁,每一口都充滿咗土豆嘅鮮甜味道。呢個小食真係一個非常出色嘅開場白,令人對接下來嘅菜式充滿期待。接住上菜嘅係「酥皮海鮮湯」。呢道湯品嘅表面覆蓋住一層酥皮,酥皮非常香脆,湯底鮮美。湯中充滿咗多種海鮮,如蝦、蟹同蜆,每一口都能夠感受到海鮮嘅鮮味同濃郁嘅湯底。酥皮嘅香脆同湯底嘅濃郁完美結合,真係一個絕妙嘅搭配。之後上菜嘅係「香煎三文魚」。呢道菜嘅三文魚煮得非常恰到好處,外皮煎得非常香脆,內裡保持住鮮嫩多汁嘅口感。三文魚嘅鮮味同香煎嘅香氣完美結合,每一口都充滿咗濃郁嘅魚香。呢道菜真係一個唔錯嘅選擇,特別適合鍾意海鮮嘅食客。緊接住嘅係「烤封門牛柳」。呢道菜嘅牛柳用烤制方法煮得非常香脆,外皮焦香,內裡肉質嫩滑多汁。牛柳選用咗封門部位,令到整道菜更加鮮嫩。牛柳嘅香味撲鼻而來,每一口都充滿咗濃郁嘅牛肉香氣。呢道菜真係一個完美嘅主菜,無論係配飯定係單食,都係一個好選擇。最後,當晚嘅甜品係「芝士蛋糕」。呢款芝士蛋糕嘅質地非常綿滑,
最後,當晚嘅甜品係「芝士蛋糕」。呢款芝士蛋糕嘅質地非常綿滑,每一口都充滿咗濃郁嘅芝士味道。蛋糕嘅甜度適中,唔會過甜,令到味道更加清爽。芝士嘅香氣同綿滑嘅口感,令我感受到一種非常獨特嘅甜品體驗。呢款芝士蛋糕真係一個完美嘅收尾,令人回味無窮。
呢間餐廳又靚又好食,而且價錢唔貴,非常推介大家黎試呀。