2024-12-12
今次朋友同我去咗呢間餐廳慶祝生日,到見到個裝修真係幾靚,中間有個旋轉木馬咁樣,真係幾啱打卡。雖然依間餐廳係一個主題餐廳,但係佢唔係淨係裝修靚咁簡單,而係佢嘅嘢食都非常好食!最正係佢原來仲係寵物友善餐廳!我哋叫咗:▪️開心share小食拼盤拼盤超大!入邊有酥炸墨魚條,脆皮雞翼,炸蝦,紐倫堡腸條,炸洋蔥圈同番薯條。全部熱辣辣,炸得好好食!▪️日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋、牛柳飯呢個完全係大癲好食!侍應哥哥會喺我哋面前將啲牛骨水刮曬出嚟,之後再同啲牛柳,雞蛋,粟米,紫洋蔥炒成一個炒飯!呢個炒飯係二人份量,牛柳份量超多,加埋個鵝肝,好食到癲。本身我係唔食牛骨髓,但佢咁樣整個炒飯,我冇諗過我自己竟然覺得咁好食!▪️Burrata Cheese Pizza一向超鍾意食Burrata Cheese,個Pizza入邊仲有Parma Ham,兩者個味道都好夾。最重要係,個Pizza個底係脆㗎!我超鍾意個底係脆嘅pizza!好食!▪️震震吓疏乎厘奄列 多謝朋友預先安排咗呢個疏乎厘奄列俾我,侍應攞出嚟嘅時候係放喺一個旋轉木馬上面,播住生日歌,真係好有心思,好開心呀!佢個疏乎厘一啲都唔會覺得太甜,超香蛋味,口感超好!▪️
我哋叫咗:
▪️開心share小食拼盤
▪️日式鐵鍋牛骨髓、鵝肝、雞蛋、牛柳飯
▪️Burrata Cheese Pizza
▪️震震吓疏乎厘奄列
▪️Dirty Cookies & Cream
好多Oreo碎,甜度啱啱好!好飲,但係會有罪惡感😂
▪️Fresh Kumquat Lemon Soda
呢個好飲!新鮮柑桔檸檬梳打,可以解到油膩感!