2024-02-03
今日要同同事開會所以我哋就早d去附近餐廳買外賣返去office。同事介紹呢間餐廳,估唔到咁早都咁多人嚟食午飯,見佢午餐嘅選擇都好多種類,有蒸魚,炒粉麵,蒸飯等餐廳除午餐亦都有好多選擇,芝士系列好吸引,我哋分別點咗以下幾款食物,份量超多。馬來炒貴刁好夠火喉,炒得乾身但又唔會係食落覺得好乾好鞋咁,味道惹味又唔會太濃同咸,唔同有d茶餐廳/冰室咁濃,讚呀!而且配料都好足,咸魚蒸肉餅肉餅好高質素,蒸嘅時間岩岩好,食落夠嫩,肉餅咬落有口感同juicy ,咸魚味濃又香,好好送飯。洋蔥汁牛扒煙肉飯呢個價錢真係超值,牛扒大大塊,唔會醃到太淋,啖啖肉,加埋煎香嘅煙肉,配埋洋蔥汁真係好邪惡但好開胃。滑蛋蝦仁飯超嫩嘅滑蛋,食落滑溜溜,蝦仁又多,少少蔥段,夾埋熱辣辣嘅飯好好食!
馬來炒貴刁
咸魚蒸肉餅