2019-01-18 379 瀏覽
同朋友去完迪士尼,打算上ig搵下有咩正野食之際,朋友極力推薦呢間隱世小店,佢話食過一次會上癮添!大約7點半左右去到,門口完全唔顯眼,睇唔到入面既,雖然得6、7個人排緊隊,我地都要等個幾鐘,應該係我地黎之前岩岩入左批🐺👉🏻想去食既朋友記得早d去食呀!🍻食物種類:個menu一眼睇曬得4樣野揀,飯份量基本上差唔多,分別係魚生蓉份量and種類多寡。入黎坐之前個侍應姐姐會問岩岩開左阿拉斯加蟹,加唔加錢轉。食物質素:我地4個都揀左竹,一飯三食,份量岩岩好!1.魚生食 2.自製手卷 3.加湯變茶漬湯飯海鮮丼黎到之後會跟兩件芝麻醬魚生片前菜,豉油連即磨Wasabi! 秘製Wasabi 混合芝麻同可能係柚子汁既野(因為有些少柚子味的)魚蓉山撈埋之後其實都分唔太清楚咩魚打咩魚,不過撈埋黎食真係好鮮味!連我平日唔太好魚生,都覺得d魚生好甜,完全冇腥味,因為希靈魚肉質比較實,所以造蓉後都最明顯見到既就係佢,我最怕係希靈魚,真係好多地方都整到好腥,所以呢個位真係抵讚!枱面會有張卡教你點三食,會教你留d魚生同魚生片茶漬飯果陣食,不過我覺得魚生都係生食好食d個人建議大家一開始留一啖飯作加湯用,就算你唔好茶漬飯都記得
👉🏻想去食既朋友記得早d去食呀!🍻

食物種類:

食物質素:
我地4個都揀左竹,一飯三食,份量岩岩好!
1.魚生食 2.自製手卷 3.加湯變茶漬湯飯

個人建議大家一開始留一啖飯作加湯用,就算你唔好茶漬飯都記得試個湯,又鮮味又暖胃,食完魚生飯飲佢係岩岩好!👍

總結:我一定會再黎的!
70 分鐘 (堂食)