2021-09-30
【 沒有立場資訊 】⭐評分: 8.5 /10—————————————————-舖頭唔算好大,但座位舒適,清酒啤酒都有得飲,食物都幾精緻有心思,配搭幾新穎!——————————————————▪️ 明太子煎蛋卷 $78▪️ 特上刺身 $680 | 野菜沙律 $78▪️ 燒帆立貝 $138 | 海膽汁燒蠔 $118▪️ 雞湯卡邦尼拌烏冬 $88▪️ Calpis Soda | 蘋果梳打 $38帆立貝已切粒上但完全唔乾,食落真係鮮甜,附上嘅甜醬油無搶咗海鮮嘅鮮味。刺身拼盤每件刺身都非常新鮮,已配搭好不同嘅魚籽、柚子醬等等,直頭唔洗點豉油 ,拖羅魚油甘香,一咬即刻bling bling eyes 😂明太子玉子燒大大份,蛋好滑超fluffy但蛋味唔濃。海膽汁燒蠔個汁食落似麵豉醬多啲,唔太覺有海膽香,但個蠔處理得非常好,用粉漿包裹燒至外皮微脆,咬開有外脆內軟嘅質感!卡邦尼烏冬本身以為會伏,但最後我爭住清埋佢😅 落咗雞湯所以個汁比較稀,撈埋蛋黃、黑椒同芝士,個汁食落係Rich得嚟有少少辣,加上勁勁勁有咬口嘅烏冬,成個配搭好奇怪但又好好食!煙肉仲要係厚切版唔係早餐煙肉 🤤✨ Akoya 酒場 ✨📍 尖沙咀寶
【 沒有立場資訊 】
▪️ 特上刺身 $680 | 野菜沙律 $78
▪️ 燒帆立貝 $138 | 海膽汁燒蠔 $118
▪️ 雞湯卡邦尼拌烏冬 $88
▪️ Calpis Soda | 蘋果梳打 $38
帆立貝已切粒上但完全唔乾,食落真係鮮甜,附上嘅甜醬油無搶咗海鮮嘅鮮味。 刺身拼盤每件刺身都非常新鮮,已配搭好不同嘅魚籽、柚子醬等等,直頭唔洗點豉油 ,拖羅魚油甘香,一咬即刻bling bling eyes 😂
明太子玉子燒大大份,蛋好滑超fluffy但蛋味唔濃。 海膽汁燒蠔個汁食落似麵豉醬多啲,唔太覺有海膽香,但個蠔處理得非常好,用粉漿包裹燒至外皮微脆,咬開有外脆內軟嘅質感!
✨ Akoya 酒場 ✨
📍 尖沙咀寶勒巷10號3樓