2023-04-29
▫️生蠔真係有種無法抵抗既吸引力🦪🤤 今次黎到專食日本生蠔既餐廳😍 唔睇唔知原來咁多種類咁講究😯 餐廳仲有唔少串燒、刺身、熟食🍢 價錢唔貴,望落性價比幾高🤩🦪 令和の怪物 $108▫️蠔屬於中size,但其實都好大隻🤣 肉質爽口、海水味好出🌊 食完感覺好幸福🥹🦪 米崎 $128▫️係大size既蠔,足足有我隻手掌咁大✋🏻😲 入口非常creamy又清甜,店員提醒海水味較重會偏鹹少少所以要最後先食😎🐚 醃帆立貝薄切 $128▫️帆立貝晶瑩剔透好新鮮🥰 花形擺盤好靚好有心思🌸 每片帆立貝上都放上三文魚籽同香草,味道好鮮甜😙🐟 胡麻油甘魚刺身 $98▫️油甘魚新鮮肥美,入口有魚油香🐠 醬汁加左落底下洋蔥🧅 配埋紫菜一齊食夠味又香口😋🍝 蒜片欖油生蠔意大利麵 $128▫️意粉彈牙有咬口,濃濃既蒜辣醬汁超惹味🔥 蠔仔夠肥美🦪 意外地好食既一份主菜🤩👅 牛舌 $38▫️上串燒前會先送上木魚絲配蘿蔔粒,可以清清味蕾,兼有解膩作用🥕▫️牛舌唔算太厚身,燒得岩岩好,入味彈牙又juicy💦 最後足足嗌左4串🤪🍗 KADOYA炸雞 $58▫️一份有5件,外皮香脆,肉質嫰滑多汁,送酒一流🍻🥃 大分酸橘威士忌梳打 $68▫️每次望到
🦪 令和の怪物 $108
👅 牛舌 $38
🍗 KADOYA炸雞 $58
▫️一份有5件,外皮香脆,肉質嫰滑多汁,送酒一流🍻
🥃 大分酸橘威士忌梳打 $68
▫️每次望到High ball就好掛住日本🥹 淡淡威士忌配上橘子,酸酸甜甜感覺好清新🍊
🍸 沖繩雜果燒酌梳打 $68
▫️帶菠蘿同熱情果味既燒酌梳打🍍 清甜易入口,配住美食黎飲好爽🫧😆