2024-05-22 80 瀏覽
講到韓國菜,我哋心目中第一名嘅唔少得呢一間🇰🇷!呢間位於尖沙咀嘅韓國菜舖頭同大家平時諗嘅炸雞、炒年糕唔同😌,係主打釜山料理,當中最出名、最吸引我哋嘅就係佢嘅超香釜山粥👅!.🌊釜山鮮鮑魚粥($138)嚟到呢度一定要嗌釜山粥♨️!我哋就揀咗鮑魚粥,有埋鮑魚片,食落彈牙,有口感🫦。而且呢度嘅粥有好香嘅麻油調味,超級濃郁,一上菜已經聞到,好吸引🤤。而食落每一啖嘅香味,配埋鮑魚粥本身嘅鮮味,超級夾,食到停唔到💕。而且粥嘅份量都好夠,兩個人share都適合。.🍜鮮蜆烏冬($118)蜆夠鮮甜,配埋烏冬嘅湯底好夾😋。而且配埋蜆一齊煮嘅湯底零舍鮮味,夾埋滑順嘅烏冬,味道好好🤩。.🥟蒸韓牛餃子($82)呢個係另一個推薦必嗌💕!餃子真係做到皮薄餡靚,裏面滿滿嘅漢牛餡料,口感彈牙得嚟牛肉味超級香濃😍,果然係韓牛嘅級數,超級滿足。
🌊釜山鮮鮑魚粥($138)
🍜鮮蜆烏冬($118)
🥟蒸韓牛餃子($82)
2024-05-19
午餐