2024-03-19
之前同事叫外賣嘅時候試過一啖湯,已經覺得一定要去堂食試試,今日咁啱經過就即刻入去堂食!試一試鴨脷洲名物🤤一入去啲落單阿姐都很Nice,啲嘢食又係極速尼到💙招牌艇仔粉($48)識食一定係叫瀨粉✨一飲個湯驚為天人,真係零味精,濃郁嘅魚湯好鮮甜,加上入邊嘅嘢好多唔同既餸,有紅腸、墨魚丸、炸魚皮、燒鵝等等。足料都唔知食咩好先😆令碗嘢更加好食就係加胡椒粉,加完之後個魚湯嘅鮮味更加出❤️超推薦!!!雪山粒粒西多士( $32)冇諗過咁大份,一上到黎熱辣辣,即叫即炸,每啖都好鬆軟,再加上更上嘅煉奶同花生醬,好滿足🍯炸魚皮($25)一入鋪頭就即刻嗌咗呢個,配艇仔粉一流,吸晒啲魚湯,份量又係驚人地多,一落單即刻俾咗一大包我哋👀蒜香炸雞翼($45)呢個我覺得比起炸雲吞普通咗啲,但係都係即炸即整,脆卜卜但就唔太識都蒜香味,但作為正常炸雞翼佢係合格的,但另一款炸雲吞就真係幾唔錯,因為入邊真係真材實料放咗隻蝦☺️
招牌艇仔粉($48)
雪山粒粒西多士( $32)
炸魚皮($25)
蒜香炸雞翼($45)