2022-03-11
𝘆𝗼𝘂 𝗱𝗼𝗻'𝘁 𝗻𝗲𝗲𝗱 𝘁𝗼 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗲𝗹 𝗮𝗹𝗹 𝘁𝗵𝗲 𝘄𝗮𝘆 𝘁𝗼 𝘃𝗶𝗲𝘁𝗻𝗮𝗺 𝘁𝗼 𝗲𝗻𝗷𝗼𝘆 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝗳𝗼𝗼𝗱, 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗻𝗲𝘄𝗹𝘆 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲𝗱 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻 𝘃𝗶𝗲𝘁𝗻𝗮𝗺𝗲𝘀𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗶𝗻 𝗰𝗮𝘂𝘀𝗲𝘄𝗮𝘆 𝗯𝗮𝘆 𝘄𝗶𝗹𝗹 𝘀𝗽𝗼𝗶𝗹 𝘆𝗼𝘂 𝗳𝗼𝗿 𝗰𝗵𝗼𝗶𝗰𝗲𝘀!😍 𝗺𝘆 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲 𝘄𝗼𝘂𝗹𝗱 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗯𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗯𝗮𝗻𝗵 𝗺𝗶 𝗮𝗻𝗱 𝘀𝘁𝗮𝗿𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱⭐️ 𝗻𝗼𝘁 𝗼𝗻𝗹𝘆 𝘁𝗵𝗲 𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗺𝗮𝘇𝗶𝗻𝗴, 𝗶 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗹𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗮𝗺𝗯𝗶𝗮𝗻𝗰𝗲!.銅鑼灣新開越南菜餐廳有兩層樓高,2樓仲有個燈籠打卡位同手繪牆,鐘意影靚相嘅唔好錯過~ 不過唔好以為 @lua.hk 得個樣,聽講所有食物嘅原材料都係由越南運過嚟香港,再由越南廚師主理,係我近期食過最有驚喜嘅餐廳✨ 鵪鶉蛋外層裹上綠糯米再炸至金黃色,配餐廳特製嘅熱情果醬香辣開胃,味道好特別亦都唔會喺出面食到,另一個前菜試咗涼拌小楊桃,牛筋牛腩用秘製醬汁炆到軟稔入味,配埋越南小楊桃同薄荷酸酸甜
銅鑼灣新開越南菜餐廳有兩層樓高,2樓仲有個燈籠打卡位同手繪牆,鐘意影靚相嘅唔好錯過~ 不過唔好以為 @lua.hk 得個樣,聽講所有食物嘅原材料都係由越南運過嚟香港,再由越南廚師主理,係我近期食過最有驚喜嘅餐廳✨ 鵪鶉蛋外層裹上綠糯米再炸至金黃色,配餐廳特製嘅熱情果醬香辣開胃,味道好特別亦都唔會喺出面食到,另一個前菜試咗涼拌小楊桃,牛筋牛腩用秘製醬汁炆到軟稔入味,配埋越南小楊桃同薄荷酸酸甜甜咁味道好豐富,覺得太濃味仲可以夾埋蝦片食添!晏晝去有幾款套餐,越南法包勁足料有扎肉又有肉鬆,肝醬絕對係個包嘅亮點,加30蚊配落葉菜牛肉卷包檬粉,點埋有粒粒花生嘅沙嗲醬食到停唔到口🤤 另外粉包即叫即蒸,包住豬肉碎、蘿白條同木耳絲超爆餡,仲跟埋扎肉、越南豬肉丸同醃肉片,整體嚟講超級推薦,趁多人去之前快啲去食!😍