2020-01-24
綿羊🐑係因為比佢既老ME招牌蟹肉紅河粉吸引左,所以特登過海去食嫁!點知去到竟然賣晒😭好sad ar😭😭😭決定下次要再去食過❗----------@aloalo.vietcafe 裝修同餐具都好有心思,靚得黎又坐得舒服😍睇得出佢地既認真🙂店員亦都好nice,見綿羊選擇困難症發作😂就主動行埋黎介紹下呢度既熱門菜😉----------秘制香茅烤腩撈米 $88提提先,呢個菜式基本上係唔熱既,所以綿羊🐑唔建議怕凍食既朋友點呢款👆呢個係非常熱門既菜式😃烤腩既皮烤得好彈牙,食落一啲都唔油膩,而且份量又夠多,好正👍撈埋菜同米粉之後,一定要落番禁上下既酸甜汁,味道就會即刻昇華左,多左幾個層次,食落又唔會禁乾👍牛坑腩雞絲Phở $88Phở好滑,亦都唔會好似中式河粉咁容易似埋一舊或者斷開👍湯底好香濃,冇落味精,都可以令你想飲番幾啖😋香炸假蔞葉肉卷 $48綿羊🐑真係未聽過假蔞葉😅上網查先知原來佢好有藥用價值😮估唔倒炸左個樣同口感都禁似紫菜😂細細粒卷竟然有豬肉、馬蹄、木耳禁豐富🤗綿羊🐑特別鍾意佢加左馬蹄,食落帶爽口,口感就唔會禁單一😉海鮮春卷 $58唔講唔知,原來入面有瀨尿蝦、魷魚、蟹,聽落都覺得好有份量丫😮
----------
----------
秘制香茅烤腩撈米 $88
牛坑腩雞絲Phở $88
香炸假蔞葉肉卷 $48
海鮮春卷 $58
唔講唔知,原來入面有瀨尿蝦、魷魚、蟹,聽落都覺得好有份量丫😮可能因為有海鮮既關係,帶有一定既水份,所以食落唔乾,而且好軟熟👍中間有啲魷魚粒,增加少少咬口,正😁
滴滴咖啡 $22
越南咖啡一向都好出名,黎到梗係要嗌返杯飲下啦😋其實綿羊🐑都係第一次飲咋🙊杯底放左煉奶,上面既滴漏壺就會慢慢滴入咖啡🤗入面有3種咖啡,未同煉奶攪勻之前,飲落略帶苦澀回甘😀同煉奶攪勻之後,煉奶香甜大大減低左咖啡既苦澀,味道有啲似低糖版咖啡拖肥糖🤓平時唔鍾意飲咖啡既人會接受倒😁
綿羊覺得小食比起主食更加出色,有機會會再試下其他小食😋