餐廳: 孖寶越南湯河
資訊:

之前外賣食過覺得幾好,今次試埋堂食,佢嘅門口唔算好顯眼,可能因為佢貼左好多相喺個櫥窗度變左有時行過都唔會留意到佢,佢係一間好細嘅越南菜, 入內只有十幾個座位。 今次叫左佢地嘅「招牌孖寶湯河粉」,有牛丸、牛肉、牛腩、豬肉丸同扎肉,再加左隻煎蛋,賣相係絕對可以, 好豐富, 計落價錢就唔算貴,落埋啲辣椒同青檸其實食落去爽,又唔會好油, 唯一係煎蛋明顯係 overcooked ,蛋個底濃到係又苦又硬另外再叫左個「法式牛油蒜香雞翼」,好食, 不過上枱果下心入面諗緊我叫左啲咩 開頭以為佢炸得好厚粉,點知原來係上面係鋪滿左蒜頭,咬落去都好香牛油味,不過小心:超!級!熱!如果見到有位,想快吞轟碗有質素嘅粉麵,呢度回頭率係高嘅~ 好想試埋佢個「腍肉」睇下係咩嚟

招牌孖寶湯河粉

法式牛油蒜香雞翼