2016-06-09 4867 瀏覽
隊長專長扼飲扼食, 老闆比錢請食team dinner, 我一定計到盡既~ 講真, 平時自己係唔會去Lee Garden既食肆食野, 因為貴, 但老闆請, 我絕對唔會同佢慳住個荷包, 安南都係我想試左好耐既餐廳入到去都幾寧靜, 睇睇個menu都發現出面未必食到既菜式, 好! 一於試下! 我地叫左個浮萍餅, 其實係蒸米糕, 入口有點似蒸蘿蔔糕, 清清地都幾好味, 越南菜唔止得春卷既! 另外, 我地都叫左軟殼蟹米紙卷, 肉丸濱海, 牛油雞翼等, 不過個牛油雞翼唔夠牛油香, 唔及芽莊果個好食.計到盡, 梗係食埋個甜品啦, 果個椰青果凍好好味, 雖然只係椰青+大菜糕, 但食落啖啖椰青肉, 係椰青果種清甜, 食完唔會滯, 會想來多一客果種以前都好鍾意食芽莊, 但開多左分店就保守唔到水準, 反而安南就做到水準, 同埋都有好多出面無既越南菜, 好特別, 呢個真係要讚

• 浮萍餅
  • 椰青果凍