2018-11-26 63 瀏覽
天后不嬲都係一個隱藏既美食之城,今日我地就發掘左呢間越南野,店舖不大但店外睇落都幾吸引咁!望左個餐牌一陣,我地就叫左蟹膏蕃茄湯河、烤豬肉雞絲撈檬、斑斕綠豆糕、熱鹹檸檬水同埋芒果沙冰。蟹膏蕃茄湯河: 食落口有一種幾特別既感覺,本身跟餐的是檬粉,轉了河粉後河粉更滲入湯既味道,正!不得不大讚的是碗內的蟹膏餅,這個食落後非常香口滋味,如果覺得唔夠仲可以額外再比錢追加,鐘意食蟹膏既朋友一定唔可以錯過!烤豬肉雞絲撈檬: 不錯的主食,烤豬肉好入味,雞絲亦中上水平,拌撈的魚露本身已加入了在碗底,撈好就食得~另一重點是這碗撈檬的份量非常多,一個人食既話一定可以食到飽!斑斕綠豆糕: 重點推介的必叫之選!斑斕味好重,食落口有一種好真材實料既感覺,一試難忘!落單果陣聽到廚房話得返最後一個,所以拿拿聲先叫定一個,果然決定得冇錯!熱鹹檸檬水: 飯後一杯熱飲岩岩好,酸鹹味岩哂消化一堆食物後飲~芒果沙冰: 男朋友話係佢飲過最好飲既芒果沙冰!!飲落口唔係好重甜味,淡淡芒果帶有少少奶味,感覺真材實料製作,唔知用左幾多個芒果整成呢?餐牌內其實仲有其他都幾吸引既野例如越式法包丶軟包,限星期六日供應既蔬菜燉牛腩等,唯有留返下次
天后不嬲都係一個
餐牌內其實仲有其他都幾吸引既野例如越式法包丶軟包,限星期六日供應既蔬菜燉牛腩等,唯有留返下次再試或者大家去試啦

埋單200有找,抵食到爆,有機會經過一定要試下啊,哈哈~