2017-11-15
九展食LUNCH選擇真係好多,今日去試下新嘢先,越南美食一樣有好多款式。講環境食店內坐位都算多,有圓枱或方枱,多多幾個人都無問題,算易搵位。佢好似快餐店模式買餐,都幾方便,但就唔需要自己拎,會有送餐服務,而且侍應都好有禮貌。今日食咗”雞絲撈檬”,味道都算滿意,雞肉都好食又算比得幾夠份量,配菜都好味,有生菜絲/酸蘿蔔絲咁,我最LIKE食酸蘿蔔絲,如果可以再多D就好喇!加入撈檬專用嘅酸汁,真係好好食。我覺得佢個檬粉應該唔係整咗好耐,因為分得開,曾經試過其他食店,佢個檬粉是一舊舊的,分不開,所以能分得開的感覺好好多。LEE度最吸引嘅地方係佢個凍飲杯,都真係幾靚,不過就細杯咗D囉!另外,其他朋友分別食咗”生牛肉湯檬”&”咖喱豬扒湯河”等,佢哋都話唔差,”生牛肉湯檬”佢就話湯底比較甜,所以佢加了很多辣椒粒粒,”咖喱豬扒湯河”佢就話咖喱汁好好味,小小辣都唔錯。咁下次我都可以考慮試下佢哋嗰D先。