2019-09-06 53 瀏覽
我同girl friend 行完銅鑼灣望下個錶,6點3,但雙腳已經唔想再行,個肚又開始打鼓,所以決定殺去食lee間越南野。一去到個lift門一打開,由於我地大早到只見到全場只有一個外國人食緊野同girl friend 商量好要食個二人拼盤,成個拼盤至正係雞翼,超好味又脆又入味Soft shell crab salad 非常一般,D菜切到好碎濕濕,D汁另外上之餘又唔夠,而且最古怪嘅係隻crab係全冰凍的主角黎喇,我地2個女仔叫左L size 的粉,啱啱好!不過美中不足係湯唔夠熱再加上舖頭的冷氣好凍,成碗粉唔洗一陣已經變成凍冰冰,但佢味道係好食嘅。貪心見到扎肉又要叫,點知唔好食⋯⋯!個肉質似係由冰箱解凍完的感覺,而且又唔夠味,not good不過我下次會返轉頭食牛肉粉+牛油雞翼

二人小食拼盤
softshell  crab  salad