2017-12-20
本身以前係上環返工已經想食呢間西班牙菜🇪🇸好耐,無奈係你放左工都唔想留係中上環,想快D返屋企。最近見佢銅鑼灣都開左分店,終於決心去試下!座位闊落都OK,但如果係做卡位,有私人空間岩左女仔Girl’s talk,感覺會更好!另外,餐廳濕紙巾包裝非常精美😏點左個墨魚汁🦑海鮮意大利飯!用上傳統海鮮飯碟盛上。上檯時溫度微暖,未算話好香噴噴出曬黎。傳統意大利🇮🇹嘅意大利飯係需要有咬口,即係al dente,飯粒只係岩岩熟,而且要帶一點生米嘅感覺。港式西餐就唔好要求呢樣野,因為時間上嘅拿捏並唔容易。但呢間餐廳係專做西班牙菜,你便要做到了!食落味道帶有微微墨魚汁味,但唔算濃烈,奶油味比較重。飯粒帶少許生,係可以的!擺盆幾有心意,用大蝦🍤砌上心形🧡,海鮮分量都唔少,足夠兩至三人食用。另外,點了仲夏水果茶,味道鮮甜,帶有濃茶味,水果數量不少,甜甜地好易入口!
最近見佢銅鑼灣都開左分店,終於決心去試下!
另外,餐廳濕紙巾包裝非常精美😏