2017-09-18 72 瀏覽
去九龍城探友人, 係佢食過呢度咁多間食店, 問佢邊到開餐好? 佢第一時間介紹呢間, 佢話自己食過好多次, 既然係咁, 一於咁話!呢間食店面積唔算好大, 但樓底夠高, 坐底都唔覺焗促! 望完餐牌食物選擇都唔少, 價錢親民價, 晚餐.................起動!毎次食越南菜都必點呢客酸辣無骨鳯爪, 每間都有自己STYLE, 呢間就無我喜愛既芹菜, 只有洋䓤及蕃茄作伴菜; 爽口彈牙既無骨鳯爪浸係酸辣汁中都幾入味, 辣度幾溫和, 無骨鳯爪份量都幾對眼! 酸辣口味都幾醒神!呢客蒜蓉牛油鷄翼, 雖則叫鷄翼, 但見到有鷄鎚, 熱辣辣上枱已經聞到好香既炸蒜蓉味, 香脆既蒜粒灑滿係金黃色既鷄翼上, 鷄翼皮香肉嫩, 牛油味唔算好濃, 但鷄翼調味得唔錯又入味!呢碗火車頭湯河($78)真係超級重份量, 足夠2-3人分享, 面頭鋪滿芽菜, 用熱湯浸一浸食落爽口多汁; 火車頭材料包括牛丸, 牛栢葉, 半生熟牛肉片及清甜蘿蔔, 湯底帶有清甜味, 加埋洋䓤及青䓤粒既香味, 配合幼滑河粉一齊食, 抵食又好味!總括黎講呢間食物質素唔錯, 價錢亦唔貴, 份量又夠, 回頭率都幾高, 多謝友人既好介紹!

酸辣無骨鳯爪

蒜蓉牛油鷄翼