2017-05-22 129 瀏覽
每次行經呢個商埸總是見到呢間越南菜餐廳人頭湧湧今日再次同朋友行街行過,察覺亦同樣是如此多人在好奇心加上肚子發出肚餓聲的推動下決定入去食嘢睇睇餐牌D嘢食有平有貴豐儉由人選擇真係唔少每個食物種類都有好多款選擇先黎個海南雞,賣相巳相當唔錯,食落D肉質好嫩滑,配上三款唔同既醬汁食各有特色,幾好味,再黎個咖哩牛筋腩煲,外觀就知肯定超級濃味啦,加上下面係用明火慢慢加熱保温,食到最後D汁都冇凝固,始終熱食咖哩係會特別突顯出食咖哩既澎湃口感呢個咖哩唔算太辣而且有D甜甜地大人小朋友都啱食配合得唔錯,牛腩好淋而牛筋就幾有口感至於馬拉盞通菜,顏色非常趣綠非常嫩,而且味道炒得好嘢味添至於呢個越南四式凍檬,我覺得非常開胃,食其他嘢食到個口熱辣辣突然食番個凍檬口感好特別好舒服,而且佢既味道配合埋D醬汁真係非常夾,好好味,真係愈食愈想食個口鹹鹹地食番粒香芋西米糕;中和一下,凍凍地甜甜地香香地又幾好食喎沙冰就飲得多喇不過石榴味就真係比較少有,當然要叫返杯飲啦,好香甜既石榴味飲一啖透心涼幾乎漏咗介紹呢個原個椰青海鮮焗飯……我個人覺得廚師水準唔錯,椰青海鲜焗飯我喺其他不同既餐廳都有食過,通常内裏醬汁都係好濃烈連油帶汁滲哂
每次行經呢個商埸總是見到呢間越南菜餐廳人頭湧湧

今日再次同朋友行街行過,察覺亦同樣是如此多人

在好奇心加上肚子發出肚餓聲的推動下決定入去食嘢

睇睇餐牌D嘢食有平有貴豐儉由人

選擇真係唔少每個食物種類都有好多款選擇

至於馬拉盞通菜,顏色非常趣綠非常嫩,而且味道炒得好嘢味添

沙冰就飲得多喇不過石榴味就真係比較少有,
當然要叫返杯飲啦,好香甜既石榴味飲一啖透心涼

幾乎漏咗介紹呢個原個椰青海鮮焗飯……我個人覺得廚師水準唔錯,椰青海鲜焗飯我喺其他不同既餐廳都有食過,通常内裏醬汁都係好濃烈連油帶汁滲哂入D飯裏面,但今次呢個有D唔同喎,唔太油但又可保留原有既味道及椰香,D飯一粒粒好爽口, 值得一讚
呢一餐我同朋友都好滿意
2017-05-15