2021-10-17 250 瀏覽
話說之前成日都幫襯呢間茶悅,見佢野食吾錯,飲品又吾錯,好多都喺送既飲品,勁有誠意。但依家吾知做咩了,啲飲品勁難飲,我吾知喺啲飲品換左配方定喺水吧啲人吾同左既原因,搞到啲飲品大不如前,就好似最出名既珍珠奶茶依家變到冇茶味,就得奶味同甜味,簡單啲講句就好似飲緊一杯甜奶水一樣,啲珍珠又成餅野咁,都吾喺一粒粒分明,仲有勁冧,冇咬口,我勁懷疑喺冇睇時間咁煲,其他地方都飲吾到呢個質素,果然喺勁啊。仲有杯香芋先激氣,我都知喺加粉沖出黎,但起碼你都要幫我搞散啲粉先得咖,我一飲,點解有啲一粒粒既野,一睇先知喺香芋粉都冇搞得散,就已經沖出黎比我飲,我心諗,你以前都吾喺咁樣,點解依家會變到咁。以前我經過都會買杯飲品外賣拎走飲,但依家我吾會再幫襯了
以前我經過都會買杯飲品外賣拎走飲,但依家我吾會再幫襯了
2021-10-17