夢王誕🥚😍 夢王蛋來日本神戶兵庫縣,更曾獲得日本人年度公投刺身蛋拌飯第一名,原價成$70盒,依家任食😱‼️環境餐牌今次嚟就係為左夢王!平時唔捨得買嚟食,今日要食返夠本! M5和牛餐晚市燒肉吃到飽 $358起由即日起至6月23日夢王誕限定菜式:每位送一隻夢王溫泉蛋/夢王生雞蛋;任食起司夢王蛋、月見牛;甜品可選仙草夢王布丁(只限旺角/荃灣分店)第N次來安平燒肉,佢嘅品質一直keep到毋庸置疑,適逢佢做夢王誕,平時$70/盒嘅雞蛋居然有任食菜式,緊係要黎輕鬆回本🤣今次一嚟就整咗個招牌櫻花蝦拌飯先,其實都係容易被大家忽略嘅菜式,因為覺得佢太飽,但既然每位送夢王溫泉蛋/夢王生雞蛋🥚,一定要去自助區自己調碗拌飯,話明係自助區當然每一樣配料都可以個人化,有櫻花蝦、香蔥、海苔及秘製滷水汁,加埋日本人年度公投最啱做刺身蛋拌飯嘅夢王蛋,鮮橙紅色蛋黃飽滿,蛋香濃郁,拌飯真係好正😋仲有任叫嘅起司夢王蛋、月見牛,兩款都有Encore 😆前者會整成炒蛋咁,後者原隻蛋黃附上!牛肉本身有醃過,拌埋夢王蛋黃,十分鮮甜,個人認為月見牛絕對要Encore💕叫得M5和牛餐當然要食澳洲M5和牛、安格斯牛小排及期間限定嚴選裙邊

自助區

餐牌

今次嚟就係為左夢王!平時唔捨得買嚟食,今日要食返夠本!

M5和牛餐晚市燒肉吃到飽 $358起

櫻花蝦拌飯
夢王蛋配櫻花蝦拌飯

起司夢王蛋
夢王生雞蛋、夢王月見牛

牛舌芯
叫得M5和牛餐當然要食澳洲M5和牛、安格斯牛小排及期間限定嚴選裙邊牛柳,我自己較愛裙邊牛柳,雖然以瘦肉為主,纖維口感,但嫩度絕不比其他部位失色。另外,每位贈送牛舌芯一客2件,十分爽脆。 而美國SRF極黑牛、SRF極黑一口牛、三角牛肩肉等質數同樣出色。

海鮮
海鮮亦係我回本位🤭烤帆立貝、虎蝦🦐及生蠔🦪都係任食,我想講每次落單嚟嘅海鮮都係勁靚仔!蝦大大隻,肉質彈牙;帆立貝及生蠔都比到應有質數❤️ 魚干、麻糬、招牌黃金泡菜、雞翼、章魚燙等等,都係我每次都食嘅菜式😬

仙草夢王布丁
食到最尾記得每人送一客甜品,除咗Häagen-Dazs仲有期間限定仙草夢王布丁🍮,不過呢個相對就失色啲,夢王布丁只有一小口而且味道唔突出。
櫻花蝦拌飯
夢王蛋配櫻花蝦拌飯