餐廳: 從心素食 (東港城)
資訊:

平日中午時段入座用餐,同朋友食完一直傾到2點半,經理同樓面突然行埋黎,直接收茶兼講「啲野齊晒喇可~~出面埋單。」我同朋友錯愕地對望。杯茶都收埋,惟有執袋走。經理見成功趕客,就轉身走,樓面繼續執枱做下枱客。過程中,經理的說話及語氣唔惡既,直接了當,不過沒丁點客氣、無禮貌。事實上,入座時無講明用餐有限時。食物方面,質素普通。頭盤五香牛肉配豆腐,片豆腐明明有豉油色,但完全無味。炒河粉勁多油。區內無其他素食餐廳,獨巿生意,平日午巿茶巿都滿座。明白有客等要翻枱,但叫人走都要有禮貌、客氣囉~唔該!
經理見成功趕客,就轉身走,樓面繼續執枱做下枱客。
2023-02-17