2017-05-01 621 瀏覽
喺知道3rd space即將結業前就已經一早同朋友約左黎3rd space,其實想黎好耐了,不過因為隔涉左d,所以拖左咁耐。3點半去到見到大概10個人等位,地方細細,所以最後我地等左大概30分鐘先入到去坐低。由於佢所有野都係即叫即整,所以臨入座前會幫你落定單先。一向好鐘意earl grey嘅味道,唔少得叫返份Signature Earl Grey Pancake啦 特登叫多份Omelette (冇另加任何配料) 黎中和下。野飲我揀左flat white (2 shots),朋友揀左mocha。Omelette唔會煎到好老,亦唔會好咸,好自然嘅味道。入面有點cheese,tomatoes,onion(?),非常美味 細食人都會好有衝動想食哂成份 Menu好似有得揀condensed milk或honey,但店員冇問我地preference。不過anyway佢地配左condensed milk俾我,相信應該係最好嘅配搭 好吸引眼球嘅一份Pancake!食落偏向蛋糕嘅fluffy口感,本人好鐘意。見到好多人話口感太厚實,我食落又唔覺得噃 可能店主同chef已經再調整過材料,做返鬆軟d迎

Omelette

細食人都會好有衝動想食哂成份

Earl Grey Pancake

可能店主同chef已經再調整過材料,做返鬆軟d迎合大部分人口味。微暖嘅pancake帶點煉奶,再搽一層雪糕,再混合埋d nuts、香蕉、藍莓、士多啤梨一齊食,味道好夾好好味啊

Flat white

呢杯flat white好濃,有2 shots espresso。唔會酸唔會苦亦唔會澀,幾鐘意
奶香或者可以加重一點會更好。

價錢其實略貴,不過喺呢區食野都預左
的確係一個假日悠閒好去處
可惜不獲續約… 希望3rd space快d搵返個好位東山再起
2017-04-30
30 分鐘 (堂食)
  • Cheese omelette with tomatoes
  • Earl grey pancake