2018-05-30 555 瀏覽
屋企人比較鍾意食中式打邊爐,但我自己又比較鍾意食日式啲果種咁朋友就推介我嚟到旺角嘅呢間一窩豐~果然呢間餐廳唔會話好似酒樓咁,偏中式得來也混合好多年輕人元素呢度環境幾大,多人就可以坐大枱,人少d都有二人同四人卡位,全部都坐得闊落唔會逼,呢一點我幾欣賞睇吓餐牌先,我哋就叫左中間加錢,$238鮑魚海鮮火鍋套餐除咗套餐上面嘅嘢亦都可以係呢張紙同刺身紙到任點首先我哋就點左啲刺身先開下胃先,三文魚色澤好靚,仲要厚切,鮮味十足,虎蝦亦都好爽口出去拎野飲嘅時候經過見到,師傅即刻切魚生因為有小朋友嘅關係,費事食辣,我哋叫咗清湯蘿蔔牛腩湯底呢度竟然有沙嗲醬,於是我就冇後悔都冇係鴛鴦湯底,沙嗲醬係必點嘅話咁快海鮮拼盤就嚟甩啦,基本上係跟返你有幾多個人而定既份量, 分別有海班,鮑魚,蠔,蚌同馬刀貝,份量都唔少海班去哂骨又夠滑,蚌好大隻,鮑魚都好新鮮另一個最重視嘅火鍋料一定係牛肉,媽咪中華食食一定食手切肥牛,新鮮好多果然牛味好出,點少少沙嗲醬好正嗌咗好多唔同嘅嘢食,材料大部份都好新鮮,而且好似豬紅豬腸炸魚皮,呢啲日式火鍋未必有嘅,呢度都食到,屋企人表示鍾意最後仲拎咗個芒果雪糕同雲呢拿雪米池做甜品呢度可以適合唔同
屋企人比較鍾意食中式打邊爐,但我自己又比較鍾意食日式啲果種

睇吓餐牌先,我哋就叫左中間加錢,$238鮑魚海鮮火鍋套餐

除咗套餐上面嘅嘢亦都可以係呢張紙同刺身紙到任點

出去拎野飲嘅時候經過見到,師傅即刻切魚生

因為有小朋友嘅關係,費事食辣,我哋叫咗清湯蘿蔔牛腩湯底

海班去哂骨又夠滑,蚌好大隻,鮑魚都好新鮮

果然牛味好出,點少少沙嗲醬好正

最後仲拎咗個芒果雪糕同雲呢拿雪米池做甜品
呢度可以適合唔同人嘅口味,啱晒家庭聚會同一大班人嚟