2020-02-14
今日念住係新蒲崗揾間雲南米線食下,但係見間間米線鋪都無咩人,好似伏伏地🤔行行下見到間ok多人嘅米線鋪就入去試下,之前都未食過今次我地試左呢間店嘅招牌豬排酸辣米線,豬排味道略為過鹹,不過口感超軟嫩,舊豬排炸過,鎖住左啖啖肉汁係裡面,豬排整體黎講係好食嘅,加上一碗$38嘅米線有成三塊大大舊豬排😋真係有d抵,不過米線就差少少,有d米線好似未煮好,真係外軟內硬...😅定係間店想整少少米線嘅口感出黎,不過我就唔識欣賞😂湯底幾清,唔會太鹹太濃,食落應該足料熬出黎😋同埋,我地都叫左碗手撕雞酸辣米線,雞都係好嫩口,不過就無咩肉味,味道一般,不過分量就少d,唔夠豬扒甘多分量,同埋d米線都係有d硬😂所以我估係呢間店特色整體黎講,都算味道唔錯又抵食嘅米線店,不過太遠嘅朋友就唔推薦特燈過黎食