2018-04-16 313 瀏覽
好興奮個ig story收到好多dm 原來都有好多人鐘意呢啲重口味印度野🤤 其實我勁鐘意食東南亞菜,越泰唔使講啦,我仲好鐘意食印度、斯里蘭卡、印尼野,平時同朋友食飯永遠都冇機會食呢啲偏門野,所以自己一個食飯就機會黎喇飛雲,盡情地重口味🤤🤤呢間小店賣啲似中東x印度既kebab/roll,羊肉賣哂😭揀左masala chicken tikka roll,好香濃既masala curry😍 唔太辣,份量係超級多架!加$5轉左做whole wheat tortilla,熱辣辣既餅卡包住好多雞配埋青椒、洋蔥、生菜、蕃茄,仲有乳酪汁同千島醬,口感好豐富,用錫紙包住食到尾個roll都係熱辣辣架,真心好好味,而且好飽肚都係$58+$5咋貪心的我次次見到samosas都一定會叫,我唔鐘意食港式咖哩角,覺得餡勁少,淨係食炸雲吞皮唔過癮,相反我超超超鐘意食印度咖哩角,大大隻又平,仲要勁厚皮+滿滿辣薯蓉同青豆,澱粉x澱粉既組合真係岩哂我呢個澱粉控!熱辣辣炸出黎又唔油膩,食哂3個好飽都仲要打包丫!😍 下次一定要試個羊肉卷!

Chicken  Tikka  Roll

Samosas