2018-08-23
明明呢間鋪頭同我屋企好近,但從來都冇食過,今次因為避雨先撞左入去食見個MENU大部份都係拼雲吞🥟或牛腩🐮,斷估呢2樣應該係皇牌,於是叫左個雙拼一次過試曬雲吞五香牛腩米 $39 加豆漿 $4一見到碗河已經有受寵若驚嘅感覺,D餸超大份!3粒脹卜卜嘅雲吞加幾條厚實嘅牛腩再加堆雪菜已經鋪滿曬個面,留意返個碗係大個我塊面架下😳🥢先試湯頭,味道好濃但唔係一味死鹹嗰種濃,而係好香嘅花椒八角味,感覺餚左好耐👍🥢再嚟雲吞,係我最愛嘅韭菜餡,菜同肉嘅比例剛剛好,超足料塞爆隻雲吞咁齋,3隻等於其他地方5隻嘅份量,個皮仲要有O趙口好開心🙆♀(好怕D煮到腍曬嘅皮)🥢嚟到牛腩,雖然大舊但炆得超腍超入味,每啖都充斥住花椒八角嘅味道,肥瘦均勻,同埋有我鍾意食嘅筋位😋🥢最後豆漿,比起主角就遜色不少,冇乜豆味
雲吞五香牛腩米 $39 加豆漿 $4
🥢最後豆漿,比起主角就遜色不少,冇乜豆味