餐廳: 百芳池上便當 (大河道)
資訊:

2021-06-04 198 瀏覽
早幾日放工見冇落雨,謙謙又補完習溫好書, 佢要求比佢去公園放下電,去左荃灣廣場5樓玩左一會,個豬仔已經濕哂面都紅卜卜又話肚餓又話口渴。我就同佢行去對面Aeon 的百芳池上便當到食晚餐。百芳d 便當做得幾好,有粟米粒蔬菜配肉一個個便當方便小朋友食。我地就叫左兩個便當加兩杯飲品。⚛ 台灣鹽酥雞便當 ~ 鹽酥雞同我係台灣食的風味一樣😍😍😍超級香酥味道一流, 便當內仲有粟米,炒粉絲,椰菜好豐富。⚛ 台灣焢肉便當 ~ 嘩比佢成大舊焢肉霸左成個便當,份量好足,焢肉入味軟腍,加上旁邊的菜圃好惹味。⚛ 皮蛋豆腐 ~ 好吸引的皮蛋,下層豆腐吸哂d 醬汁味道可口,豆腐仲要超滑溜好似食緊豆腐花咁。🧋 芝士奶蓋紅梅果茶 ~ 我杯紅梅酸酸地飲落又有果香,上面層芝士奶蓋好厚身,抵讚。🧋 芝士奶蓋金萱青茶二重奏 ~ 謙謙就喜歡青茶,味道清香撲鼻,奶蓋點綴下帶一點點咸味,唔錯呢!