餐廳: 士林台灣麵
資訊:

2015-05-23 623 瀏覽
每次行去西菁街,士林台灣麵永遠都係排曬長龍,難得早左食lunch,就決定去試下呢間「引人入勝」嘅台灣麵見到個餐牌,有少少無從入手嘅感覺,樣樣都想試下咁。聽聞士林台灣麵嘅紅燒牛肉麵同埋香酥雞扒麵都頗為馳名,於是我同其中一個同行者分別叫左呢兩個麵,而另外兩個同行者就要左香酥雞翼飯同香酥排骨麵。係開端時覺得呢間D食物有少少貴,直至食物黎到,先發現原來物有所值所有野都比得足料,上個雞扒嘅時候,仲以為比左兩份我個香酥雞扒脆卜卜,就算擺耐左口感依舊,難怪咁多人推介我地另外叫左台式飲品,理論上比較保守應該係試下珍珠奶茶,但我對珍珠奶茶好感不大,於是要左薄荷蜜綠茶。頭一、兩啖覺得有點中伏,但之後飲飲下就覺得唔算太差嘅。總括而言,士林台灣麵的確唔係浪得虛名一定有下次再試下其他一級棒嘅美食
見到個餐牌,有少少無從入手嘅感覺,樣樣都想試下咁。聽聞士林台灣麵嘅紅燒牛肉麵同埋香酥雞扒麵都頗為馳名,於是我同其中一個同行者分別叫左呢兩個麵,而另外兩個同行者就要左香酥雞翼飯香酥排骨麵
香酥雞扒
紅燒牛肉麵
香酥雞翼飯
香酥排骨
所有野都比得足料,上個雞扒嘅時候,仲以為比左兩份我
個香酥雞扒脆卜卜,就算擺耐左口感依舊,難怪咁多人推介
珍珠奶茶
薄荷蜜綠茶