2011-01-07 217 瀏覽
成個月無打邊爐,昨日個天氣又凍凍地,決定左收工去蛇王濤食個飽.在途中,心知會多人到爆場. 點知去到, 係誇張到D台開係路上, 人家舖頭門口.我地張台係距離蛇王舖有4-5個舖位之遠呀! 嗱嗱淋叫個亞姐落單SET架餐.呢間野d煲出名平夾大堆頭, 真係超抵食!!平時,我同男友一向只係order海鮮煲, 而今次我地試新野,order左個招牌煲+ 1碟大硯. 招牌煲裡面有雞,蛇,水魚.我地不停咁食, 一定有半隻雞,一隻水魚. 而蛇就特別多, 有蛇碌+蛇絲肉.我食都食左2條蛇尾, 可想而知,個煲真係唔洗加其他配菜,都已經好飽.最搞笑係, 雞丫,蛇丫,水魚丫 都係大大件咁, 我地食到中途, 都覺得揸筷子,揸到D手指無晒力, 男友索性用手食. 哈哈!!PS: 此店因得幾個亞姐做野,極決人手,order既野會慢,真係要有心理準備,耐心忍耐呀!!

呢間野d煲出名平夾大堆頭, 真係超抵食!!

招牌煲裡面有雞,蛇,水魚.

正 中間有條蛇尾
正 肉酸左少少,食物殘渣!!
2011-01-06
10 分鐘 (堂食)
正 中間有條蛇尾
正 肉酸左少少,食物殘渣!!