2022-01-10 605 瀏覽
係土瓜灣有好多唔同嘅野食,不過有啲就行得比較遠。點知係地鐵站出嚟,對面馬路就有間新開嘅車仔麵舖。入到去發現個格局又唔多似平時嘅車仔麵舖,地下唔會油淋淋,整體感覺都好乾淨。一睇餐牌,發現除咗麵之外,仲有飯可以嗌,連早餐沙嗲牛麵果啲都有。價錢都算好抵,車仔麵44蚊3餸,包熱飲。車仔麵上枱俾我感覺好大碗,同埋望落都好食,而且夠曬足料,每樣唔係輕輕俾一兩舊,而係每樣至少4舊,當然大餸就都係2舊啦,之但係3餸都好夠飽,只係我個人貪心啲,嗌咗4餸~蘿蔔好冧,而且唔會有渣,又唔會淡而無味。雞翼就真係一大賣點,個滷水好入味,又唔會太咸。豬手,顏色上都知夠入味啦,不過再冧啲就更好啦。豬腸唔係平日一圈圈果種,食落冇騷味。湯底我就加咗腩汁同秘製辣汁,千奇唔好睇少個辣汁,真心係辣,但都好惹味。小食就嗌咗鹽酥雞,同樣大大碟,上枱脆卜卜,點泰式辣醬就識食啦!整體嚟講,大件夾抵食,會再食!

鹽酥雞

整體嚟講,大件夾抵食,會再食!
鹽酥雞