2024-06-03
Happy Friday!忙了一整個禮拜,放工後當然同好同事食餐好迎接週末,今次同事發辦帶我去食韓式炸雞!餐廳位於尖沙咀厚福街藍馬商業大廈。港鐵站步行約四分鐘就到,非常方便。用餐時間係星期五晚上八點左右,餐廳都幾乎滿座,建議想食早訂位較好。- 泡菜及芽菜ᶠʳᵉᵉ前菜有微辣泡菜,鮮嫩芽菜。兩者口感爽脆,作開胃菜一流!- 一雞兩味(甜辣/原味) ²²⁸食韓國菜絕不能不吃韓式炸雞!一雞兩味有三款口味選擇,我們選了甜辣/原味。炸雞炸得非常香脆,肉質嫩滑肉汁豐盈,件件都啖啖肉,好滿足!炸雞跟啤酒一定是絕配,可惜今天不能喝酒,算是少少的遺憾。- 街頭魚糕串串(中) ¹⁴⁶街頭魚糕串串分別有魚糕串、魚糕片、魚餅,蘿蔔。每件都大大件!魚糕魚餅口感煙煙韌韌,而蘿蔔煮得軟腍清甜入味。每件都吸收了魚湯湯底的鮮甜香味!- 招牌炒章魚¹⁴⁶招牌炒章魚份量十足!章魚粒爽口彈牙,還有椰菜,蘿蔔等配菜用秘製醬汁炒得非常惹味!味道帶點微辣,食起來相當開胃!- 粒粒蜜桃汁²⁰味道清甜,還有粒粒果肉。解渴必選!總結餐廳無論食物質素價錢份量,服務態度,環境評價都好高。係一間值得推介嘅韓式餐廳!
- 泡菜及芽菜ᶠʳᵉᵉ
前菜有微辣泡菜,鮮嫩芽菜。兩者口感爽脆,作開胃菜一流!
- 一雞兩味(甜辣/原味) ²²⁸
- 街頭魚糕串串(中) ¹⁴⁶
- 招牌炒章魚¹⁴⁶
- 粒粒蜜桃汁²⁰
味道清甜,還有粒粒果肉。解渴必選!