2021-12-18 714 瀏覽
有幾多人會畀佢嘅門面呃左以為佢係藍店?🤣傳統嘅中國紅金色佈置,雖然證實唔到佢係咪黃店,但起碼我去幾次佢個電視機都係播緊viutv,淨係呢樣野都應該唔會係💙嘅😌🍜四川擔擔麵 $➍➒唔好講笑佢呢個係我係香港食過味道最好同最足料嘅擔擔麵。你見佢面頭果份擔擔麵肉醬幾大pat,最欣賞係佢加左花生碎粒同芝麻,令成碗麵即刻香左好多!湯嘅濃度十足,辣度又唔會太嗆喉,一路食一路飲哂成大碗湯。🥟煎鮮蝦豬肉韭黃餃 (5隻) $➍⓿之前黎過一次食水餃已經知佢地新鮮足料,皮薄餡靚。今次一於試下煎餃係咩料。佢係慢煎到四邊水餃皮到金黃色而唔係用大鑊油炸熟佢,所以唔會感覺太油膩!咬落去皮脆香口仲要加倍小心,因為我食到第二隻嘅時候佢竟然係噴射式爆汁🤣好彩無整烏糟件衫。可想而知內裏係幾咁juicy! 鮮蝦見得到大大粒,撈埋豬肉同韭黃打嘅肉餡十分爽口,果然係有料👍🏻最後一提,老闆娘好好客仲有餐廳裏面好多擺設都好warm,好似餐具經消毒特別感覺乾淨,又標榜唔用味精同豬油。平日人客唔算多所以坐得更加舒服。呢啲舖頭值得食多啲支持呀。📍北方餃子源 銅鑼灣駱克道401-403號榮華商業大廈地下B舖

🍜四川擔擔麵 $➍➒

🥟煎鮮蝦豬肉韭黃餃 (5隻) $➍⓿