2022-06-07 368 瀏覽
❣️ 黃埔木系茶屋黃埔出名就多嘢食啦~ 呢幾年都唔係成日去,但因為喺附近有啲共同回憶🤣 所以間唔中都會去, 都會出現選擇困難嘅情況😂 呢家嘅環境行木系風格,有啲似和室~思鄉嘅我就即刻揀咗呢間😆生薑豚肉湯烏冬 烏冬湯佢一嚟到都俾佢豚肉嘅份量嚇親🤣 好似一座小山丘🗻 佢啲豚肉係半肥瘦,容易入口得嚟又唔會太肥膩~ 佢冇咩生薑嘅味道,識嘅時候都搵唔到有薑,怕薑味或怕辣嘅朋友都唔使驚😂 因為豚肉本身都有啲醬汁,連埋烏冬湯會相比清湯惹味~ 火炙帆立貝湯烏冬 烏冬湯帆立貝數量都唔少~感覺真係幾抵食,質素都唔錯👍 湯底清甜,唔會搶走帆立貝鮮味~烏冬嘅表現中規中矩👍 去開附近都可以一試💕菠蘿蘋果寒天乳酸 +$18飲品比較清爽💦 水果嘅味道比較突出,寒天增加左飲品嘅口感~ 仲有淡淡的乳酸味~係幾Fresh 嘅😆
❣️ 黃埔木系茶屋

生薑豚肉湯烏冬 烏冬湯