2019-09-02
計埋今次, 已經係第三次嚟淥鼎記, 原因為佢個老壇酸菜麻辣鍋太好飲, 就算淨係飲佢個湯頭都會好滿足。佢嘅晚市套餐係會包下面野食品頭盤:我三次嚟都係唔同嘅食材,試過淮山漬, 苦瓜漬, 黑醋雲耳, 羅白漬, 豆腐漬, 蓮藕漬等, 每一個樣都係水準之作, 好味。刺身:三次都係一樣, 章紅魚(大喜屋級數)、帶子(大粒有L SIZE, 都叫甜)、三文魚籽(好甜)、牡丹蝦(急凍貨, 三次有兩次融雪處理做得唔係幾好)海鮮併盤:蠔 (有蠔味, 鮮甜, 但肉薄咗啲)、鮑魚 (洗清唔係做得好足, 都重鬼黑, 上枱時重識郁, 好食)、生蝦 (正正常常, 有蝦嘅甜味, 肉質彈牙), 墨魚配蟹籽 (個配搭幾九唔搭八, 基本上一入鍋就一定散, 唔明點樣配, 食味一般)手工丸:墨魚丸(有黑魚粒, 肉質彈牙, 正正常常手工丸)、蝦丸( 有點兒死實, 有蝦味, 正正常常手工丸)、鯪魚丸( 正正常常手工丸)牛小排:好食, 靚位, 有明顯雪花紋, 厚度1MM, 咬落有質感, 有牛味, 我哋加錢叫多咗一碟(59蚊9片)雞煲:好味, 我哋叫中辣, 辣味後勁不錯, 唔會越食越無味。老壇酸菜麻辣鍋:就係因為試過依個湯底, 所以
佢嘅晚市套餐係會包下面野食品
食品:自家制涼茶及冷泡綠荼, 有誠意。
火鍋配料:基本上同坊間任食火鍋差唔多, 係好啲咁。但的餃啲質數明顯好過晒佢哋好多。
甜品:宮廷美點係四川寒天粉, 本人唔係太好, 但影相係幾好嘅。