2020-04-24 1087 瀏覽
睇 app 見到呢間告急,專登走咗過去幫襯。未去到之前,仲以為燉湯店會好似譚仔咁格局傳統,成間店都係由啲阿姐打骰,點知原來係間裝修新派嘅小店。嚟呢度幫襯,燉湯當然係主菜,我揀咗 “男女恩物” 椰子烏雞排骨燉湯,而家晚市惠顧一客燉湯加十蚊可另選餐牌上任何食物,我唔太肚餓,冇揀到蒸飯,叫咗客吞拿魚飯卷。首先要讚下個燉湯,非常足料,我𡁻椰子,烏雞同排骨都𡁻到口軟😆,湯水份量亦非常多,未開盅蓋時,啲湯係滿到滲咗出嚟。味道方面,我覺得略為偏濃同偏鹹,如果輕手少少會更理想。至於個飯卷則無論賣相同配料都好平實,充滿住家嘅味道。臨走時,見門口有良心糖果可取,我拎咗條迷你萬樂珠,立刻啪咗一粒,甜甜嘅味道中和咗剛才燉湯嘅鹹味,口中甜,心更甜❤️。