2019-12-24 47 瀏覽
今晚同友人係旺角食完dinner, 邊行邊傾黎到太子橫街, 見到間糖水店, 望入去地方企理, 門外Menu展示甜品款式多, 價錢亦唔貴, 食完dinner當然食埋個甜品先叫完美!我就揀左個【燕窩燉椰皇】HK$68椰皇中有暖暖地既燉蛋白, 少少甜, 另外會有凍既椰漿, 增添椰香濃郁度, 而額外仲有一碟仔燕窩, 放埋入椰皇中, 真係啖啖都食到燕窩ga!! 真係好足料!!朋友喜歡食窩夫, 揀左【黑武士】HK$52本身配朱古力雪糕, 但因缺貨, 朋友就揀轉左cookie味雪糕窩夫即叫即整, 所以要耐心少少等待~原來窩夫份量都算幾大碟! 窩夫外烘至金黃微脆內軟, 有微微蛋香, 加上朱古力醬同碎, 味道一流, 沾上凍冰冰雪糕食, 冷熱對比, 正啊!!!價錢唔貴, 份量很足, 款式多, 值得再幫襯~

我就揀左個【燕窩燉椰皇】HK$68
燕窩燉椰皇

朋友喜歡食窩夫, 揀左【黑武士】HK$52
窩夫即叫即整, 所以要耐心少少等待~
黑武士

價錢唔貴, 份量很足, 款式多, 值得再幫襯~
2019-12-15
$65 (宵夜)
燕窩燉椰皇
黑武士