2019-03-20
我本身真係好鐘意食粥,行開沙田留意到有分店,之前食过,都好想再試。脆爽鯇魚片—$49Menu話哩個系鎮店三寶,將鯇魚背部魚皮灼熟,即時津冰水。大概有六七片,爽脆系真既,但其實無咩味道,一定要點辣椒油。兩三個人share就ok,食得多估計會少少漏,無特別驚艷既感覺。珍珠蠔仔粥—$42(凈點)$65(套餐價,多蝶菜)我點左哩個蠔仔粥,覺得好清甜同好鮮。如果唔鐘意蠔既人可能會覺得好腥。用料好足,感覺都有十三四粒,而且又唔算細粒。哩碗粥真係好啱我口味啊,好好味~鱔球黃沙豬膶粥($79)哩個粥我試左少少,D豬膶都幾滑幾軟,粥都幾綿既。唐生菜 套餐配既生菜,正正常常出品。總結來講,粥既出品其實係算係高質,粥綿滑,料亦都多。當然價錢都唔算平,每人110度,但食完會覺得值既。一百蚊就食到米芝蓮餐廳,食下靚粥,OK架,久不久去食下粥,都係幾好既選擇。
脆爽鯇魚片—$49
珍珠蠔仔粥—$42(凈點)$65(套餐價,多蝶菜)
哩碗粥真係好啱我口味啊,好好味~
鱔球黃沙豬膶粥($79)
哩個粥我試左少少,D豬膶都幾滑幾軟,粥都幾綿既。
唐生菜
套餐配既生菜,正正常常出品。