2019-04-09
之前星期六晚飯經過銅鑼灣登龍街,見到原來橫街既呢間餐廳係有幾間分店既The Point,就想一試。三個人點了三個菜share,凱撒沙律配煙三文魚,蟹肉白酒刁草紅胡椒天使麵,龍蝦Pizza~LOBSTER🦞。凱撒沙律🥗,不是有好多醬汁那種,但夠沾上每片菜葉,唔會適得其反,令人食落覺得健康的。佢仲落左好多脆口的麵包粒,舖上大片細片的芝士,咸香爽脆,口感豐富。配上的煙三文魚雖然只有兩三片,但也是大大片,厚厚肉的。蟹肉白酒刁草紅胡椒天使麵🍝,胡椒味只有很少,白酒也煮得揮發了酒味,僅剩餘香提起蟹肉的味。它放了很多一團團的蟹肉。吸一擔滑身的意粉入口時,也可以吃到微微的蟹肉清香。龍蝦Pizza🍕~LOBSTER🦞,是餐廳推介菜式之一。上菜看到實物,與Menu圖片一樣的,有大大隻龍蝦放了在Pizza上面。Pizza主要有水牛芝士和大大粒的車厘茄,做到有拉絲的效果,芝味甚濃,啱哂鐘意食芝士既你。有芝士既香滑口感之餘,一粒粒既車厘茄仲好juicy,唔酸的,怕酸既朋友都可以食到架😝。食完個pizza以為剩返得個龍蝦殻同少少蝦肉,怕麻煩唔想拆?咁就錯了,原來廚師已經好細心地拆好哂擔擔既龍蝦肉,填返入蝦殻裡,輕
龍蝦Pizza🍕~LOBSTER🦞,是餐廳推介菜式之一。上菜看到實物,與Menu圖片一樣的,有大大隻龍蝦放了在Pizza上面。Pizza主要有水牛芝士和大大粒的車厘茄,做到有拉絲的效果,芝味甚濃,啱哂鐘意食芝士既你。有芝士既香滑口感之餘,一粒粒既車厘茄仲好juicy,唔酸的,怕酸既朋友都可以食到架😝。食完個pizza以為剩返得個龍蝦殻同少少蝦肉,怕麻煩唔想拆?咁就錯了,原來廚師已經好細心地拆好哂擔擔既龍蝦肉,填返入蝦殻裡,輕輕鬆鬆就可以食到。
每碟菜都好足料,賣相又靚,打卡啱哂啦!