2023-01-18
村爺爺出名用龍蝦湯底,用龍蝦做湯底嘅車仔麵就真係少有,試試佢! 2️⃣ 一黎見到好大碗,好多海鮮配料,但點解冇龍蝦!? 配嘅生菜比起一般車仔麵都幾多,揀左兩樣必食推介南乳炸雞翼,牛肋條同埋經典推介炸薯餅。3️⃣ 個湯係幾唔錯,佢唔係濃湯個種,但都好有龍蝦鮮甜嘅味,食哂成碗都唔覺得膩。4️⃣ 海鮮最多就係d蜆,連殼煮,一d都唔hea, 粒粒分明,清甜都幾鮮! 5️⃣ 鮮魷都有幾舊,冇渣。6️⃣ 青口都有兩粒,一大一細,冇渣,連殼。7️⃣ 又係因為冇哂油麵,所以揀左米線,麵質算彈。8️⃣ 牛肋條,有三粒,味道較乾,冇乜味,有d失望。9️⃣ 炸薯餅做車仔麵嘅餸都係第一次,味道拍得住m記個種,但質地有d鬆,一夾就散,但勝在炸得夠脆。整體黎講都幾滿足,但一個女仔食都真係好難食得哂。------------------------------埋單 $6x性價比 🧡🧡🧡🧡🖤辣椒油 ✔
5️⃣ 鮮魷都有幾舊,冇渣。
6️⃣ 青口都有兩粒,一大一細,冇渣,連殼。
7️⃣ 又係因為冇哂油麵,所以揀左米線,麵質算彈。
8️⃣ 牛肋條,有三粒,味道較乾,冇乜味,有d失望。
整體黎講都幾滿足,但一個女仔食都真係好難食得哂。
埋單 $6x
性價比 🧡🧡🧡🧡🖤