2021-08-12 37 瀏覽
同個朋友去到砲台山,見到個名好有趣,入去睇下有幾開心,有幾快樂先。入去坐低原來都係食粥,不過一見到有西餐食真係好開心,估唔到簡單嘅粥檔,竟然有有西餐食㗎, 仲有啲侍應係,有傾有講咁介紹啲餐點,環境都好乾淨 果然非一般 常樂呀 唔使講啦淨番個招牌蝦蟹鮑魚粥, 再叫多個牛柳餐,有湯有嘢飲,非常滿意呀,果然常樂,入到粥檔忍唔住口都要整返條牛脷酥,雖然係唔係好搭嘴,但係由細食到大唔食唔滿足呀!話說呢,呢個鮑魚雞粥就唔使講要等嘅,咁呀坐咗一陣就嚟咗個牛柳餐先,羅宋湯行先,跟住熱豆漿一碗有沙律跟飯,喱個牛柳用火山石上吱吱聲,一路食一路砌,五成熟一路熱住想鍾意幾多成熟,就自己做幾多成熟呀,似乎一個好大嘅挑戰,最大嘅享受就係自己做埋廚師,啱口味啱心水。價錢98元超值。鮑魚粥到,細窩138兩位每人兩碗幾三碗, 鮑魚一人一隻,蝦有幾多食幾多,都有三兩隻,蟹一隻非常抵食呀!味道好,粥底都好滿意。再講喜歡食牛脷酥嘅原因,甜甜地 銀銀地 ,雖然唔係即刻出鑊,但係滿足一下自細鍾意食牛脷酥嘅感覺啦!
呢個鮑魚雞粥就唔使講要等嘅,咁呀坐咗一陣就嚟咗個牛柳餐先,
羅宋湯行先,跟住熱豆漿一碗有沙律跟飯,