2023-03-21
今次朋友揀咗呢間,見佢都係少少走懷舊扒房嘅feel,有滾水蛋果d。所以估唔到佢竟然有生酮menu,不過呢期冇生酮都係叫返凡人食物🤣。 軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 軟殼蟹夠脆,牛油果都有半個都幾足料,好食嘅,不過有埋炸野同牛油果就有d膩。🔥20cm吉列豬扒 見佢好有睇頭就叫咗,切落去果下仲feel到脆,炸身又唔會太厚做得好好,豬扒夠厚,食到勁飽❗️🔥熱溶芝士紐西蘭牛柳 牛柳叫咗5成啱啱好,雖然牛柳幾cm厚但都成舊都夠淋👍👍揀咗黑椒汁都幾夠黑椒。個芝士偏淡果種,冇咁易膩,不過點埋汁就會俾個汁蓋過咗🙈今次加咗套餐,有餐包、湯、飲品同甜品。 飲品揀咗唂咕,侍應講明係唔甜同少少苦,的確係勁可可,覺得呢杯野好啱生酮緊嘅朋友🤣 不過冇飲慣無糖嘅朋友應該唔會like。 甜品係雪糕,正正常常都ok。如果唔係因為餐有甜品,應該會叫火焰雪山,見隔離檯叫咗放火勁靚😍。個人覺得餐廳上菜速度太快,飲咗兩啖湯已經上咗意粉,扒果d都陸續勁快上哂😂所以食果陣有d野食係會凍少少。
軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉
🔥20cm吉列豬扒