2024-11-17
之前已經知道呢間餃子店大名鼎鼎,今次經過紅磡特登入去試一試係咪甘西利大蔥牛肉餃+大葉雞肉煎餃($48 + $6)叫左煎餃雙拼8隻,狀態係煎餃同炸餃中間✨牛肉餃一咬爆汁亦都好明顯食到佢係好新鮮牛肉整成嘅餡,另一款大葉雞肉餃仲surprise🥢雖然佢冇爆汁,但係呢款餃喺平時嘅餃子店都好少有,食落去有好香嘅紫蘇葉味,雞肉紮實大舊,個餡比牛肉餃多,大到我一個口都食吾曬!超推🤍煎餃點特製嘅檸檬汁口感更佳!比起醋更加夾鮮蝦帶子餃+香蔥豬肉湯餃($48 + $6)湯底係純雞湯!好似屋企煲嘅湯,食完餃子可以完全飲晒🙂鮮蝦帶子係超驚喜!大大粒帶子喺入邊,加埋蝦係超清甜!一啲味精都冇食完會頸渴,個餃子皮亦都好薄剛好!香蔥豬肉餃就正常發揮,係好食嘅,但帶子餃真係好食到超越其他餃子!Overall自己私心係鍾意湯餃多d🤞🏻麻辣雞絲拌麵(加購$30)揀左冷麵同少辣,冷麵原來就係蔬菜麵,麻辣雞絲份量幾多,佢係用辣油同辣椒籽尼拌,雖然叫咗小辣,但食落好真係幾辣下!!要瘋狂飲嘢解辣,嗜辣人士可以挑戰吓🔥菜譜(free)辣辣地同食到好多隻蝦炒香左既味,超推薦要試下真係好香好香!
大蔥牛肉餃+大葉雞肉煎餃($48 + $6)
鮮蝦帶子餃+香蔥豬肉湯餃($48 + $6)
麻辣雞絲拌麵(加購$30)
菜譜(free)
辣辣地同食到好多隻蝦炒香左既味,超推薦要試下真係好香好香!