小妹好鍾意食cheese cake! 知道mini one有一口cheese cake賣,就成日都心思思想買黎試下。今日約了好友在sogo shopping就岩晒了!mini one的位置就在以前賣大板燒的位置! 看到小小的店面內有一個大大的焗爐,不停焗製牛角酥, 你會看到牛角酥那邊賣得好快, 反而cheese cake就尚有好多..但不竟是為了mini cheese cake而來, 當然要買黎試下! $28/100g, 我這包竟然有8件呢也買了cheese cake給好友, 所以她也反買了牛角酥給我呢! 真客氣!mini cheese cake ($28/100g 有6-7個)細細件的芝士蛋糕, 望落好似好好味, 我覺得我會一個接一個,但食落原來如此..............芝士味不重, 確實有點失望呢! mini 牛角酥 ($12/100g 約4-5個)回家後焗返熱食更好味, 香脆不油膩 咸咸甜甜的! 滿好吃! 食完這個牛角酥後, 這幾天早餐也有回味牛角酥!想不到試了失望的cheese cake後, 竟然愛上了牛角酥!看來是時候去urban試試牛角酥了! 想必有另一番味道
可愛小紙袋

失望的cheese cake
mini 牛角酥 ($12/100g 約4-5個)
回家後焗返熱食更好味, 香脆不油膩 咸咸甜甜的! 滿好吃!

食完這個牛角酥後, 這幾天早餐也有回味牛角酥!

看來是時候去urban試試牛角酥了! 想必有另一番味道
8 分鐘 (外賣自取)
$15 (宵夜)
  • 牛角酥