2022-10-05 33 瀏覽
跑馬地新開嘅 @lgbhk_ ,主打中西fine dine~ $680就食到6 courses😍 餐廳走情調暗黑風~ 每日只serve 10枱客!因為餐廳要保持食材新鮮,會喺早一日因應人數去訂購食材,所以大家記得記得要先訂座呀!🍭羊肚菌忌廉蘑菇湯嚟到見到好多蘑菇同羊肚菌粒粒😍 每啖都食到,口感好豐富!好香口好好飲😍😍 湯煮得剛好,唔會太稀太傑~ 🍭手工黑松露帶子酥賣相好美,酥皮係師傅每日新鮮製造,切開會見到完整成粒帶子😍 醬汁係帶子邊+波提酒製成~ 佢地會上埋自家製嘅麵包俾你點醬汁👍🍭慢煮鮮鮑魚係每日新鮮運到嘅南非鮑魚😍 切開咁上好貼心,煮得鮮嫩好食,伴有鮑魚肝醬,個醬整得好出色!好味到我地要refill 麵包去點嚟食😍 🍭白花膠係原條花膠筒,配上法式藜麥白汁,因為花膠本身味道較淡,需要點汁去調味~ 藜麥係炸過,脆脆地增強口感~ 🍭新派意大利飯有3款唔同配搭嘅意大利飯,分別係魚籽醬、三文魚子同燒汁鮑魚~ 各自配搭3款醬汁~ 先由魚子籽醬配忌廉汁食起,再到燒汁鮑魚配鮑魚汁~ 最後係三文魚子配自家製白汁~ 三重享受!🍭手工鵝肝雪糕從來都唔會諗到會用上鵝肝做甜品!呢款真係好特別,雪糕入口綿密

🍭羊肚菌忌廉蘑菇湯

🍭手工黑松露帶子酥

🍭慢煮鮮鮑魚

🍭白花膠

🍭新派意大利飯

🍭手工鵝肝雪糕
從來都唔會諗到會用上鵝肝做甜品!呢款真係好特別,雪糕入口綿密,啖啖鵝肝香!

唔夠喉仲可以加$250 食法國鵝肝配澳洲黑安格斯牛柳😋