2017-09-15 521 瀏覽
前排見到fb 鋪天蓋地宣傳, 睇落好吸引, 邊爐怪既我緊係拉埋fd 來試新野啦一入來環境寛落, 中式設計有d 似曾相識. 睇番其他人post 原來佢隔離同心夜來潮係同一間集團調味齊全價錢如其他人所講有d 貴, 所以都無order 太多最傷心係一心打算過來試既棵條全部無哂😢 所以轉左潮州麵線麵線幾彈牙, 唔易發脹變腍. 但可惜亦因為咁, 唔吸湯底香味. 食落就只有麵味.牛腩上到來, 估唔到已經熟左😂 所以只係稍為炙番熱, 口感都算軟腍, 不過中間仲係有d凍. 但如果煮耐d, 肉質就會變老. 其實如果唔預先煮定應該會更好食..呢度牆身同order 紙都有教點樣煮牛肉係最好食. 瞬間變牛肉專家師傅接到單即刻手切, 夠哂新鮮除左牛腩仲order 左呢3款. 每個碟上有肉名, 咁就唔怕認唔出啦.從左至右分邊係:嫩肉, 吊龍, 匙仁.嫩肉只需涮10秒, 色澤鮮紅, 肉質嫩滑.吊龍係牛裏脊骨外面一層肉, 無過多脂肪, 食落都香, 不過肉質無咁嫩.匙仁係牛肩胛骨上方嫩肉, 牛肉味3者中比較香濃.呢3款算係呢度定價比較平既牛肉, 不過都要$48~$68碟. 雖然肉係靚, 不過都幾貴.選左傳統牛骨清湯.

調味齊全

價錢如其他人所講有d 貴, 所以都無order 太多

最傷心係一心打算過來試既棵條全部無哂😢 所以轉左潮州麵線

師傅接到單即刻手切, 夠哂新鮮

從左至右分邊係:嫩肉, 吊龍, 匙仁.
嫩肉只需涮10秒, 色澤鮮紅, 肉質嫩滑.
匙仁係牛肩胛骨上方嫩肉, 牛肉味3者中比較香濃.

選左傳統牛骨清湯. 湯底睇落雖清, 但原來用牛骨煲過都幾濃郁. 可惜選麵吸唔到湯底, 如果唔係應該會更足味.